Nazovite nas!

01 303 2109

Prijavi se
You are here: Home Vijesti SEELift2022

SPONZORI

Baner

PARTNER U PROJEKTU

Baner

PDF 

ODRŽANA KONFERENCIJA SEELIFT 2022 U ZAGREBU

Foto: MIro Martinić

U Zagrebu je 7. i 8. studenog održana Druga međunarodna konferencija SEELift 2022, koja je okupila 60 sudionika, predstavnike industrije dizala iz devet zemalja Jugoistočne Europe.

Domaćin konferencije je bila Hrvatska udruga za dizala a na konferenciji se raspravljalo o tehničkim i normativnim aspektima u proizvodnji, ugradnji i eksploataciji dizala.

Na panel diskusiji o ugradnji dizala u višestambene zgrade, ponovno je istaknuta nužnost da se osiguraju sredstava iz EU fondova kojima bi se omogućilo bespovratno sufinanciranje ugradnje dizala u iznosu od 85% ukupnih troškova a za što je iskazalo interes oko 10.000 predstavnika suvlasnika višestambenih zgrada koje nemaju dizala.

Upućen je apel nadležnim ministarstvima da se što hitnije krene u realizaciju ovog projekta koji ima višestruke gospodarske i socijalne učinke. U Hrvatskoj u proizvodnji dizala djeluje 60 poduzeća s oko 1000 zaposlenih a imaju godišnje kapacitete za proizvodnju od 1000 dizala. Dogovoreno je da će se iduća konferencija održati iduće godine u Bugarskoj.

VIDEO sa konferencije:

Opening ceremony

Panel Discussions

Milan Kostelac, Mirta Prokršćanski Landeka, Goran Sekovski, Ivan Božič, Krešimir Bošković

Nikolay Marinkov, BLA, Bulgaria

Mario Ćutuk, Sens Design, Croatia

Samuele Gasparrini, ESSE-TI, Italy

Milan Carević, Croatian Association for Fire Protection & Round Table