Nazovite nas!

01 303 2109

Prijavi se
You are here: Home

Vijesti

NA SKUPŠTINI HUDIZ-a 2019. g. IZABRANO JE NOVO RUKOVODSTVO:

Predsjednik Udruge:

Ivica Belić, (ALFA ATEST d.o.o., Split)

Dopredsjednici Udruge:

Tomislav Medić (METUS d.o.o., Zagreb) Alen Vukšić (ZIK Split d.o.o., Split)

Likvidator Udruge:

Zlatko Mravlinčić, (M.F. CERTUS d.o.o.)

 

PARTNER U PROJEKTU

Baner

Kako postati član HUDIZ-a?

Više informacija

konferencija Dostupnost do stana

PDFIspisE-mail

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Veljača 2022 12:42

 

U lipnju 2021. je u Novinarskom domu u Zagrebu održana konferencija za tisak pod nazivom Dostupnost do stana

Konferenciju Dostupnost do stana – ugradnja dizala u višestambene zgrade su zajednički inicirali i pripremili HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako su promišljali o tome kako ovu programsku inicijativu uključiti u neke EU druge programe. "Naći ćemo modele kako da vam pomognemo i damo pristup fondovima EU. U razgovoru s Europskom komisijom definirali smo dva cilja u koje bi ovo mogli ugraditi. Jedan je energetska obnova zgrada gdje inicijativa mora dolaziti od upravitelja zgrada koji će prijavljivati obnovu cijele zgrade, zajedno s dizalom. Drugi model je socijalna komponenta gdje će se moći prijaviti ugradnja dizala kao pomoć osobama s invaliditetom. Na vama ja da se javljate na natječaje kad se raspišu operativni programi", kazala je Tramišak pa pozvala i gradove da se uključe sa svojim programima i subvencijama kako bi se što više zgrada opremilo dizalima jer se, kako je rekla, kombiniranjem sredstava može napraviti puno više, u puno kraćem roku.

 

Posjet sajmu INTERLIFT

PDFIspisE-mail

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Veljača 2022 12:43 Autor Zdravko Cizmar Utorak, 22 Listopad 2019 13:28

Poslovna delegacija poduzetnika iz Hrvatske, u organizaciji HGK - Komore Zagreb i HUDIZ-a posjetila je međunarodni sajam dizala, komponenti i pribora Interlift u njemačkom gradu Augsburgu.

Delegaciju su činili predstavnici tvrtki iz Zagreba, Splita, Samobora i Osijeka – Alfa Atest d.o.o., ZIK Split d.o.o., Lift alarm d.o.o., Elbak Habulin d.o.o., Zagrebinspekt d.o.o., Kontrolbiro d.o.o., Marbo dizala d.o.o.

Osim njih na sajmu su se samostalno predstavile i hrvatske tvrtke MLC d.o.o. iz Zagreba i Simplex d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Prema pozivu njemačke tvrtke Wittur d.o.o. održana je prezentacija i radni sastanak sa njihovim predstavnicima, gdje su pokazana najnovija dostignuća u području proizvodnje dizala i pripadajućih komponenti.

Poslovna delegacija iz Hrvatske održala je i radni sastanak s predstavnicima bugarske i makedonske udruge za dizala (BLA i MLA) na kojem je iskazan interes za održavanje međunarodne konferencije o dizalima iduće godine u Hrvatskoj.

 

Projekt ugradnje dizala

PDFIspisE-mail

Ažurirano: Srijeda, 11 Studeni 2020 09:43 Autor Zdravko Cizmar Srijeda, 11 Studeni 2020 09:37

 

Nakon što je Europska komisija objavila dugo očekivanu strategiju ulaganja u stambenu i komercijalnu infrastrukturu pod nazivom „Renovacijski val“ u kojoj se radi se o dugoročnom planu ulaganja kojim se želi potaknuti građevinski sektor, učiniti zgrade energetski učinkovitijim, zelenijima i pristupačnijima za građane s poteškoćama u kretanju, ponovno se aktualizirala inicijativa ugradnje dizala.

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije 2. studenog je održan sastanak o mogućnosti uvrštenja Projekta ugradnje dizala u višestambene objekte sufinancirane sredstvima Europske unije u plan za Operativno razdoblje 2021.-2027. Na sastanku su ispred MRRFEU sudjelovali državni tajnici Velimir Žunac i Šime Erlić, te načelnik Sektora za pripremu i provedbu projekata Damir Tomasović , predsjednik Komore Zagreb Vitomir Klasić, savjetnik predsjednika Zlatan Fröhlich, predsjednik koordinacijskog odbora društava HP i HT umirovljenika Hrvatske Želimir Manenica i tajnik Hrvatske udruge za dizala Zdravko Čizmar.

S Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije dogovoreno je zajedničko djelovanje za pripremu i provedbu Projekta, jer je zajednička ocjena svih sudionika da ugradnja dizala osim sociološkog, nedvojbeno značajno doprinosi i ekonomskom aspektu. Na jednoj od idućih sjednica Vlade RH potrebo je odrediti Ministarstvo koje će biti nadležno za provedbu Projekta.

MRRFEU je uspjelo zadržati odnos u sufinanciranju od 85% iz EU fondova za svako dizalo uključujući izradu projekta, te ugradnju dizala i sve potrebne građevinske radove.

Za uspjeh Projekta važno je istaknuti da se nakon provedene ankete preko 10500 predstavnika stanara, od poslanih 16804 izjasnilo za ugradnju dizala sufinancirano sredstvima EU. Također, pojednostavljena je procedura, jer nije potrebna građevinska dozvola, nego samo glavni Projekt. Prema dobivenom mišljenju Ministarstva uprave, za suglasnost ugradnje dizala u zgradi dovoljna je natpolovična većina suvlasnika.

   

Anketa

Dali ste zadovoljni radom HUDiZ - Hrvatska udruga za dizala 

Kontakt informacije

HUDiZ - Hrvatska udruga za dizala

Braće Domany 4
10000 Zagreb
tel: 385 98 253 532
fax: 385 1 30 32 109

email: hudiz@hudiz.hr

web: www.hudiz.hr

MB: 02656051

OIB: 42236112014

IBAN: HR7423600001102150480

 

 

 

Pozdravna riječ predsjednika

Predsjednik Poštovani,

Da bi pomogli u što bržoj i kvalitetnijoj primjeni EU normi, osnovan je HUDIZ. Želja je Hrvatske udruge za dizala objediniti sve poslovne subjekte iz te djelatnosti, a u cilju što bržeg protoka informacija vezanih uz primjenu novih normi i propisa za dizala, od njihovog donošenja na državnom nivou, pa do njihovih primjena preko certificiranja, projektiranja, proizvodnje i održavanja.

Prvi Predsjednik Udruge:

Vinko Fulir, dipl.oec.


Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8